Home » Q-News » Kan Apple ook in 2017 de wereld nog verbazen met de nieuwe iPhone?

Kan Apple ook in 2017 de wereld nog verbazen met de nieuwe iPhone?

Het gonsde de afgelopen weken opnieuw van de geruchten rond de nieuwe iPhones. Zou Apple een upgrade van de 7 in de markt plaatsen of werd meteen een volledig nieuw toestel gelanceerd? Apple had voor elk wat wils want het kwam met 3 nieuwe toestellen op de proppen: de iPhone 8, de iPhone 8 Plus en de iPhone X.

 

Wat te verwachten van de iPhone 8 en 8 Plus?

Het grote verschil tussen de iPhone 8 en de 8 plus zit hem nog steeds in de grootte van het scherm van respectievelijk 4,7 en 5,5 inch. Beide toestellen maken nog steeds gebruik van een LCD display maar bevatten nu wel de True Tone-techniek die je reeds op de iPad Pro kon terugvinden. Die techniek zorgt ervoor dat het scherm van de iPhone mee kleurt met het omgevingslicht.

Op het vlak van de camera verschillen de iPhone 8 en 8 Plus ook nog steeds van elkaar, de 8 Plus beschikt ook nu over een vernieuwde dubbele camera, waar de iPhone 8 nog steeds een enkele camera heeft.

Het design van het toestel is krak het zelfde als bij de iPhone 7, enkel de achterkant bestaat nu ook uit glas, net zoals de iPhone 4 destijds.

 

Eindelijk draadloos opladen

iphone 8 laderDit verklaart meteen waarom de achterkant van de nieuwe iPhones uit glas bestaat, want de iPhone 8 en 8 plus kan je nu via de glazen achterkant via inductie opladen. Je hoeft dus enkel nog een magnetische lader tegen de achterkant houden waardoor de lightning poort vrij blijft. Je kan wel nog kiezen om op de ouderwetse manier op te laden.

Leuk feitje is dat de iPhones gebruik maken van de Qi-standaard vor het draadloos opladen. Hierdoor kan je ook opladers van andere merken zoals IKEA en Belkin gebruiken om je toestel op te laden.

 

Beschikbaarheid iPhone 8 en iPhone 8 Plus

Vanaf 15 September kan je jouw toestel reserveren, een week later, op 22 September, worden de eerste toestellen dan beschikbaar in de winkel.

De iPhone 8 zal in de rekken liggen met een prijs die start van om en bij de 800 euro. Voor de iPhone 8 Plus mag je rekening op minstens 100 euro extra.

 

De iPhone X (10)

Apple had echter nog “one more thing” in petto en kondigde de iPhone X aan, het paradepaardje met heel wat nieuwe features. Aan die nieuwe features hangt wel een serieus prijskaartje vast van meer dan 1000 euro voor het basismodel.

De grote vernieuwing waarmee de iPhone X uitpakt zijn ondermeer het OLED-scherm waarmee haarscherpe beelden kunnen worden weergegeven. Daarnaast heb je ook nog Face ID gezichtsherkenning en heel wat AR-(Aumented Reality) toepassingen die hun intrede doen.

Vernieuwend design

Hier zie je dat Apple een nieuwe weg is ingeslagen. De schermranden (bezel) zijn veel smaller waardoor er meer ruimte is voor het scherm zelf. De home-button is nu ook verdwenen en samen met de home-button, de Touch ID.

Bovenaan het scherm zien we wel een inkeping waarin heel wat sensoren zijn verwerkt.

De iPhone X bestaat zo goed als volledig uit glas en je hebt de keuze tussen spacegrijs en zilver. Ook qua opslag heb je minder keuzemogelijkheden, namelijk 64 en 256GB.

Het OLED scherm heeft een resolutie van 2436 x 1125 pixels (Super Retina Display) dat zowel HDR10 en Dolby Vision ondersteunt.

 

Virtual Reality en de ARKit

Virtual Reality is een van de vernieuwingen waarmee Apple zwaar wil uitpakken, hiervoor had Apple eerder dit jaar al de ARKit uitgebracht zodat ontwikkelaars hiermee aan de slag konden gaan.

Om dit mogelijk te maken zijn de camera’s van de iPhone X voorzien van optische beeldstabilisatie en werden ze verticaal geplaatst. De camera aan de achterzijde heeft een quad-LED True Tone-flitser en dankzij de zero shutter-lag is er geen vertraging als je een actiefoto maakt.

 

Face ID en gezichtsherkenning

De frontcamera van de iPhone X wordt gebruikt voor gezichtsherkenning. Met Face ID gezichtsherkenning heb je geen pincode meer nodig en moet je ook je vinger niet langer te gebruiken om het toestel te ontgrendelen.

Opvallend is dat Apple op de proppen komt met een batterijduur van 2 uur extra ten opzichte van de iPhone 7. Opladen kan net zoals bij de iPhone 8 en 8 Plus volledig draadloos.

Op 27 Oktober kan je je pre-order plaatsen waarna Apple op 3 November begint met de uitlevering van de toestellen.
De prijs zal sowieso de kaap van de 1000 euro overschrijden, want je maar toch rekenen op een kost van minimaal 1100 euro voor de 64 GB versie. Voor het 256 GB model mag je meer dan 1300 euro neertellen.

About Freek

Met meer dan 10 jaar ervaring in de ICT-sector heb ik een stevige achtergrond op het vlak van sales & marketing maar ook conceptuitwerking & solution providing. Vaardigheden die regelmatig worden aangewend voor projecten van Quest Computers waarbij een excellente service wordt gecombineerd met op maat gemaakte oplossingen en dit zowel B2C en B2B.