Home » Q-News » Gaming Laptops: een goed alternatief voor de desktop?

Gaming Laptops: een goed alternatief voor de desktop?

Het beeld van de gamer waarbij hij zijn loodzware desktop van lan-party naar lan-party moest sleuren zal zeker bij heel wat gamers een belletje doen rinkelen. Tegenwoordig is het een stuk makkelijker geworden dankzij de opmars die de gaming laptops gemaakt hebben. Trendsetter hierin waren de laptops van alienware, de firma die een tijdje geleden werd overgenomen door Dell, maar nog steeds aan de prijzige kant waren. Er zijn ondertussen heel wat leveranciers die zich op deze groeiende markt hebben gegooid waardoor de prijzen een stuk vriendelijker zijn geworden voor de consument zonder dat ze moesten inboeten aan kracht.

MSI Gaming Laptops

De laatste nieuwe games spelen op de allerhoogste resolutie, daarvoor had je vroeger al een zware gaming desktop voor nodig en moest je diep in de buidel tasten om er eentje in huis te halen. Een prijsbreker op de markt is MSI. Hun gaming laptops kunnen zeer goede specificaties voorleggen en dit aan een redelijke prijs! De high-end laptops draaien zonder problemen de nieuwste games en dit op de hoogst mogelijke grafische instellingen. Dit was vroeger ondenkbaar voor een laptop.

Hieronder willen we even enkele gaming laptops van MSI voorstellen:

MSI NOTEBOOK GT73VR 6RE TITAN

msi gaming laptopDe MSI NOTEBOOK GT73VR 6RE TITAN heeft een prijskaartje van €2.799 en is inderdaad een “TITAN”. In deze draagbare laptop van 17.3 inch (full-HD) zit een i7-6820HK processor, 16GB DDR4 ram, twee SSD schijven van 128GB en een 1TB harde schijf om al je games op te slaan. De videokaart mag zeker niet onderdoen, er zit namelijk een GTX 1070 in van 8GB. Dit is dus geen “M-versie”, waarvoor de M staat voor een mobiele variant van de grafische kaart,  en is dus even zwaar als de desktopversies. Hiermee kan je echt alle recentste games draaien. Een echte top gaming laptop die ook perfect kan gebruikt worden voor video- en fotobewerking.

MSI NOTEBOOK GT72VR 6RD DOMINATOR TOBI

De MSI NOTEBOOK GT72VR 6RD DOMINATOR TOBI kost €1.999 en heeft een i7-6700HQ processor met 16GB DDR4 ram, een 256GB SSD schijf en een 1TB HDD voor je data. Met een GTX1060 videokaart met 6GB DDR5 RAM kan je hiermee ook perfect gamen. Dit toestel is ook uitermate geschikt voor video- en fotobewerking. De SSD schijf zorgt ervoor dat dit toestel ook zeer vlot draait. Een aanrader is om je meest gebruikte programma’s (zoals Steam en Photoshop) op je SSD schijf te zetten en je games en andere minder gebruikte programma’s op de extra HDD.

MSI NOTEBOOK GP72 6QF LEOPARD PRO

De MSI NOTEBOOK GP72 6QF LEOPARD PRO aan €1.299,00 heeft een i7-6700HQ processor, 8GB DDR4 ram, een 250GB SSD schijf en ook een 1TB HDD voor je gegevens en games. Hier zit een GTX1060 in met 2GB DDR5. Terwijl je hier ook perfect mee kan gamen, kan je de grafisch intensieve games iets minder vlot draaien (denk hierbij aan mid-high settings in plaats van ultra of insane).

De MSI NOTEBOOK GP72 6QF LEOPARD PRO heeft voor €1.099 een 17.3 inch scherm, een i7-6700HQ processor en een GTX960M videokaart. Hiermee kan je al deftig gamen, zonder de draagbaarheid van een laptop te verliezen. Recentere games kan je hiermee niet op ultra draaien, maar het is een goede oplossing om de minder grafisch-intensieve Steam games te spelen. Perfect voor indiegames.

Deze toestellen zijn perfect voor mensen die geen plaats hebben voor een gigantische gamingdesktop of voor mensen die veel onderweg zijn.

Indien u wat extra uitleg wil of toch aan een andere samenstelling gedacht hebt, kunt u altijd binnenspringen in onze winkel te Blankenberge of te Bredene.

About Jalal Zarouil