Home » Q-News » Is een antivirus nog noodzakelijk in 2018?

Is een antivirus nog noodzakelijk in 2018?

Er gaat geen week voorbij of er verschijnt wel ergens een bericht over een bedrijf dat ten prooi is gevallen van een of ander obscuur hackerscollectief, een nieuw virus dat de ronde doet of  miners die de pc’s van niets vermoedende gebruikers geïnfiltreerd hebben en die in zetten om cryptocurrency te minen. Maar heb je nu echt nog een antivirus nodig in 2018? Of maakt het niets uit?

 

Waarom is antivirus software nodig?

Het internet is de afgelopen jaren zodanig geëvolueerd dat we niet enkel te maken krijgen met virussen, maar steeds vaker met malware. De meeste antivirus programma’s beschermen jouw pc hier ook tegen, maar waar virussen vaak het doel hadden om jouw computer volledig om zeep te helpen, installeert malware zich vaak in de achtergrond en heb je het veelal niet door dat er iets misloopt met je computer, hoogstens dat hij wat trager begint te werken.

 

Maar ik ben toch al beschermd door de ingebouwde bescherming in Windows 10?

Ja en nee… Voor Microsoft is veiligheid enorm belangrijk en daarom hebben ze twee tools meteen in Windows 10 ingebouwd. Heb je de update naar het laatste besturingsysteem nog niet gedaan? Begin hier dan alvast mee. In Windows 10 heb je immers Windows Firewall & Windows Defender om je veilig te houden en er worden niet veel resources van jouw systeem gevraagd. Daarnaast zorgt Windows op regelmatige basis voor updates zodat je ten allen tijde beschermd bent.

windows defender

Ik kan dus zonder extra antivirus? Wij raden toch steeds aan om aan bijkomende virusscanner te installeren, want er loeren immers heel wat gevaren om de hoek en het is voor Microsoft, waar virusbescherming geen core-business is, bijna onmogelijk om continu de beste bescherming te bieden en je wil dan ook ten allen tijde zo goed mogelijk beschermd zijn.

 

Kaspersky Antivirus ook in 2018 de beste keus?

kaspersky

Bij Quest Computers zijn we al jaren overtuigd dat Kaspersky antivirus de beste allround bescherming biedt aan onze klanten, vandaar dat we deze software dan ook volmondig aanbevelen. En is Kaspersky ook in 2018 de beste oplossing? Wel je kan ons op ons woord geloven of de uitgebreide review (in het engels) lezen op Tom’s Guide.

Heb je meer info nodig of een antivirus nu al dan niet noodzakelijk is in 2018, wel spring dan eens binnen in een van de winkels.

 

 

 

 

About Ine

Als creatieve duizendpoot ondersteun ik Quest Computers niet enkel op administratief vlak maar zorg ik ook voor een zeer herkenbare look & feel van de firma. De verschillende webprojecten die door ons worden uitgewerkt worden door mij in goede banen geleid.