Home » Q-News » Wat moet je weten over iOS 11

Wat moet je weten over iOS 11

Nu de geruchten over de nieuwe iPhone 8 steeds vaker de kop opsteken, de verwachtte launch is immers in September, zien we ook vaker info verschijnen over de nieuwe iOS variant: iOS 11. De update voor iOS werd reeds op 5 juni aangekondigd, maar de software was nog niet direct beschikbaar, Apple gaf enkel een testversie vrij voor ontwikkelaars.

Wat is er nieuw in iOS 11

iOS heeft sinds jaar en dag een eigen ecosysteem aan applicaties en die kan je steevast downloaden uit de App Store. Gezien de vele apps die beschikbaar zijn, werd het tijd dat de App Store ook eens een update kreeg en Apple probeert in iOS 11 dan ook een duidelijker overzicht te geven.

Wat meteen opviel is dat er een nieuwe opdeling is in tabbladen, zo wordt games volledig afgesplitst van de overige apps. Apps en games krijgen nu hun eigen tabblad dat geopend kan worden via de knoppen onderaan de App Store.

vernieuwe app store in iOS 11

Update van het control center!

Wanneer je naar boven swipet op het homescreen, dan kom je in het controle centrum terecht. Je kon dit echter niet zelf aanpassen, maar dit behoort nu ook tot het verleden. Via de instellingen zal je nu zelf de functies die beschikbaar zijn zelf kunnen instellen. Daarnaast kan je dankzij 3D Touch heel wat extra functies tevoorschijn toveren.

Veiliger autorijden

iOS 11 autorijdenVeiligheid tijdens het autorijden is een van de punten waar Apple in iOS hard heeft op gehamerd. Van zodra je achter het stuur kruipt, schakelt jouw iPhone de niet-storen modus in. Zo krijgen de contacten die je proberen te bereiken automatisch een berichtje dat je op pad bent.

Daarnaast heeft Apple ook aan de gebruikers van de Kaarten app gedacht. In kaarten zie je voortaan wat de maximumsnelheid is en helpt je door middel van rijstrookassistentie ook nog eens om op de juiste baan voor te sorteren. Hiermee gaat Apple de concurrentie volledig aan met Google Maps.

Optimalisatie berichten & makkelijker typen

Na de introductie van iOS 10 kreeg je als gebruiker heel wat extra mogelijkheden. Zo werd het mogelijk om berichten op te fleuren met stickers en kon je ook minigames spelen in de chat. Bovendien heeft Apple het aantal effecten waarmee je een bericht kunt versturen uitgebreid. Wat misschien wel de beste optimalisatie van de app is geworden is de verbeterde synchronisatie van iCloud voor jouw berichten. Berichten worden nu perfect op alle apparaten bijgewerkt: verwijder je bijvoorbeeld een berichtje op je iPhone, dan is het echt overal weg.

Met de steeds groter worden iPhones, wordt het steeds moeilijker om vlot berichten te typen, laat staan met één hand. Met iOS 11 kan je nu zelf de grootte van het toetsenbord aanpassen zodat je desgewenst met één hand opnieuw berichten kunt typen. 

Verder heeft Apple ook heel wat aandacht besteed aan AR (Augmented Reality), een verbeterde versie van Siri, zodat ze je nog beter verstaat, maar ook het makkelijker switchen naar nieuwe iOS toestellen met behoudt van alle data!

Zijn er dan geen minpunten aan iOS 11? Wel, voor sommige gebruikers wel. Omdat iOS 11 gebruik maakt van de 64-bit processor, zullen volgende toestellen niet langer kunnen updaten: iPhone 5, 5c en de iPad 4

About Freek

Met meer dan 10 jaar ervaring in de ICT-sector heb ik een stevige achtergrond op het vlak van sales & marketing maar ook conceptuitwerking & solution providing. Vaardigheden die regelmatig worden aangewend voor projecten van Quest Computers waarbij een excellente service wordt gecombineerd met op maat gemaakte oplossingen en dit zowel B2C en B2B.