Home » Q-Mobile » PC en Mac Repair

PC en Mac Repair

Crasht uw computer regelmatig of is hij enorm traag en onbetrouwbaar? Dan kan u met uw computer of mac problemen terecht bij Quest Computers. Wij herstellen alle computers / pc’s / laptops en notebooks. Zowel hardware als software problemen worden snel door ons vastgesteld en opgelost, soms zelfs telefonisch of online via remote support.

Wanneer is er sprake van een probleem met uw computer?

  • De computer of mac vertraagt plots
  • Er springen pop-ups tevoorschijn die u maar niet kan sluiten
  • De computer reageert niet meer en loopt regelmatig vast
  • U wordt omgeleid naar sites naar waar u niet wou surfen
  • De computer herstart uit zichzelf
  • Bepaalde programma’s werken niet meer zoals het hoort
  • Ongewone foutmeldingen

Vaak denkt de doorsnee computergebruiker dat een Anti-virus meer dan voldoende is, maar er zijn talloze andere gevaren op het internet terug te vinden waarvan je slachtoffer kan worden zonder dat uw virusscanner dit oppikt. Spyware en hackers worden immers niet altijd afgeschrikt door anti-virus software.

Net zoals andere machines moeten computers en mac niet alleen goed behandeld worden, maar hebben ze ook op regelmatige basis onderhoud en updates nodig om een vlotte werking te garanderen waardoor de kansen op problemen worden gereduceerd. Voor uw Pc en Mac repair kan u dus bij Quest Computers terecht en dit zonder afspraak.

hulp op afstand

Computerherstellingen: Welke zijn de vaak voorkomende vragen en problemen?

Een computer kan met heel wat problemen te maken krijgen en je hoeft hiervoor vaak zelfs niets verkeerd te doen. Verouderde drivers, een haperend stukje hardware of adware kunnen al snel de vlotte werking van je toestel ondermijnen. Welke problemen kunnen zich nu zoal voordoen waarvoor je bij Quest terecht kan. Hieronder alvast enkele vaak voorkomende problemen:

Oplossen van errors en systeem foutdiagnose

Foutmeldingen wijzen heel vaak op hard- of software problemen. De zogenaamde “blue screen of death” is een van de meest gekende problemen en wijst heel vaak op een hardware problemen. Analyse van die errors brengt ons tot de kern van het probleem.

Herstellen van laptops

Laptops bestaan uit heel wat onderdelen die door het intensief gebruik (vele verplaatsingen) zwaar kunnen afzien. Je zou denken dat bij schade het toestel meteen klaar is voor de vuilbak, maar niets is minder waar. Defecte schermen kunnen worden vervangen, een nieuwe glasplaat kan worden geplaatst en er kan een nieuw toetsenbord worden voorzien…

Drivers installeren en updaten

Wanneer je een nieuwe versie van je besturingssysteem installeert, hebben de drivers veelal een update nodig om compatibel te zijn. Drivers zijn kleine stukjes software die de verschillende hardware onderdelen nodig hebben om vlot te kunnen werken. Een grafische kaart heeft zijn eigen drivers, maar drivers kunnen even goed de goede werking van een printer regelen.

Upgrade of vervanging van het moederbord

Een defect moederbord zorgt er meteen voor dat de computer op geen enkele manier nog een teken van leven geeft. Dit wil echter nog niet zeggen dat de computer ten dode is opgeschreven. De overige, werkende, hardware hoeft nog niet in de vuilbak worden gegooid en we kunnen de computer nieuw leven inblazen met behulp van een nieuw moederbord.

Herstel of upgrade van de harde schijf

Een defecte harde schijf kan heel wat oorzaken hebben. Een van de zaken die het meest frequent voorkomen is de fragmentatie van de harde schijf. Door het veelvuldig installeren en verwijderen van programma’s raakt de harde schijf gefragmenteerd waardoor er kleine open ruimtes ontstaan die niet meer bruikbaar zijn. Schijfdefragmentatie zorgt ervoor dat alle bestanden weer mooi naast elkaar worden opgelijst. Heeft de harde schijf zwaarder afgezien door enorme schokken en is deze defect dan kan deze worden vervangen. De nieuwe generatie harde schijven (SSD) zijn al heel wat schokbestendiger.

Data recovery en back ups

Je familiefoto’s vergeten te backuppen en je harde schijf is gecrashed? Dan wil dit nog niet zeggen dat alles onherroepelijk verloren is. Via verschillende technieken kan zo goed als alle data in de meeste gevallen terug worden gehaald. Wil je net voorkomen dat je je data verliest? Dan kunnen wij je met raad en daad bijstaan met een backup strategie.

Verwijderen van virussen, adware, spyware, malware…

Vroeger hadden computers enkel last van virussen. Doorheen de jaren hebben er zich heel wat extra gevaren de kop opgestoken zoals adware, spyware en malware. Dit is kleine, kwaadaardige software die zich mee installeert zonder dat je hiervoor toegang geeft. Deze software draait op de achtergrond waardoor je het vaak niet door hebt, maar vertraagt in de meeste gevallen de computer enorm.

(Her)installatie van het besturingssysteem

Een nieuwe versie van Windows en beginnen met een propere lei? Dan kunnen wij je helpen bij de herinstallatie van het besturingssysteem. Anderzijds is een herinstallatie van het besturingssysteem vaak de enige oplossing wanneer een computer zwaar geïnfecteerd is geraakt.

Komt je probleem echter niet voor in de lijst? Spring dan even binnen in een van onze winkels want deze lijst kan makkelijk nog een heel stuk worden uitgebreid.