Home » Q-News » WWDC: Apple kondigt nieuwe Mac Pro’s en verbeterde Macbooks aan!

WWDC: Apple kondigt nieuwe Mac Pro’s en verbeterde Macbooks aan!

Naar jaarlijkse gewoonte heeft Apple afgelopen maandag heel wat nieuwe producten, software en product updates aangekondigd tijdens de jaarlijkse Worldwide Developer Conference. De HomePod, die de concurrentie moet aangaan met de Google Home & de Amazon Echo, was naast de nieuwe Mac Pro’s het product dat wegliep met de meeste aandacht ging lopen. Een nieuwe versie en enkele kleinere updates vervolledigden de conferentie.

De Apple HomePod brengt Siri naar de huiskamers

Apple HomePodDe Apple HomePod, is een kleine speaker waarin Siri, de digitale assistent die je reeds in iPhones & iPads kon terugvinden, werd geïntegreerd. Via de Homepod kan je toestellen zoals slimme thermostaten, lampen zoals de Philips Hue, aansturen met behulp van je stem.

De HomePod wordt in de markt gezet aan 349 dollar en komt later dit jaar in de winkelrekken te liggen.

 

Nieuwe Mac Pro als krachtpatser voor professionals

Tim Cook kondigde op het event de nieuwe Mac Pro aan als de krachtigste Mac die ooit het daglicht gezien heeft. Het prijskaartje dat eraan vasthangt is dan ook navenant: het entry level model start aan 4.999 dollar en is pas in December verkrijgbaar. Uniek voor de ganse lijn is de unieke zwart, matte afwerking. Een volledig overzicht van de vernieuwde specificaties zou te saai zijn, daarom hieronder de hoogtepunten:

  • 5K Scherm met de mogelijkheid om nog twee 5K schermen aan te koppelen
  • 18-Core Xeon processor
  • Tot 4TB ingebouwde SSD opslag
  • Tot 126GB ECC geheugen
  • 10GB Ethernet connectie

iMac Pro

 

Updates voor de Macbook Pro, MacBook Air en de Macbook

Apple heeft enkele updates aan de 13 & 15 inch Macbook Pro’s uitgevoerd waaronder een nieuwe processor: de 7de generatie Kaby Lake processors en snellere grafische kaarten.

De Macbook Air kreeg ook zijn eerste update in meer dan twee jaar, maar die is wel minimaal: het basismodel krijgt nu een 1.8 Ghz processor mee in plaats van een 1.6 Ghz processor.

De Macbooks kregen heel wat subtiele updates waardoor de algemene performantie een stukje hoger ligt.

 

Updates voor iOS 11

Het nieuwe besturingssysteem voor de iPhones & iPads, iOS 11, krijgt enkele lang verwachte updates mee: het control center is vernieuwd en verbeterd, Siri begrijpt beter wat er gezegd wordt maar vooral de vernieuwde Files App met drag & drop feature voor het beheer van documenten werd enorm gesmaakt.

Opvallend is de nieuwe “Do Not Disturb While Driving mode” die kan detecteren wanneer je aan het rijden bent en vervolgens zelf al jouw notificaties meteen uitschakelt. Het rijden wordt zo meteen een stuk veiliger. Het nieuwe besturingssysteem wordt deze herfst verwacht.

Daarnaast werd de iPad Pro ook nog in een nieuwe formaat aangekondigd en lichtte Tim Cook een tipje van de sluier op over de plannen die Apple heeft met virtual reality via de ARKit. Last but not least komt binnenkort een nieuwe versie van het Mac OS uit en dat is High Sierra waarbij opvallend is dat de privacy van de gebruiker weer centraal wordt geplaatst. Apple wil immers tegengaan dat gebruikers door advertenties worden achtervolgd.

About Nico

Bij Quest Computers ben ik verantwoordelijk voor alle (online) marketing om zo de zichtbaarheid op het internet en in het straatbeeld te verhogen. E-mailmarketing, zoekmachine optimalisatie en advertising zijn slechts enkele technieken die hiervoor worden ingezet.