Skip to main content

De langverwachte, goedkopere iPhone doet eindelijk zijn intrede en dit onder de naam iPhone SE. Apple deed de laatste tijd maar wat mee als een grijze muis in de strijd om de smartphone gebruiker waarbij het vaak de duimen moest leggen tegen de innovatieve upgrade die Samsung keer op keer wist aan te kondigen.

De iPhone 5S was een van de meest succesvolle toestellen die Apple op de markt heeft gebracht en er werden wereldwijd meer dan dertig miljoen stuks verkocht. De verkoop van de iPhone 6S en 6S Plus viel wat tegen en daar had vooral het design heel wat mee te maken. De toestellen waren te groot of lagen niet zo goed in de hand als hun voorganger.

iphone SE

En net hierop wil Apple inspelen met de iPhone SE. Een kleine smartphone tussen alle toestellen die steeds maar omvangrijkere vormen aannemen. De iPhone SE ziet er zo goed als hetzelfde uit als de 5S, maar beschikt ook over de krachtige A9 en M9 chips die zich in de 6S en de 6S plus bevinden. Daarnaast beschikt de iPhone SE ook over een 12-megapixel camera waarmee je live foto’s kan schieten maar tevens ook filmpjes kan maken in 4K.

De richtprijzen die Apple bekend maakte voor de iPhone SE zijn 399 dollar voor het 16GB model en 499 dollar voor het 64GB model.
Prijzen in Europa zullen hoogstwaarschijnlijk worden overgenomen in euro.

 

Kleinere EN goedkopere iPad Pro

De geruchtenmolen draaide de laatste tijd op volle toeren en een kleinere versie van de, vorig jaar uitgebrachte, iPad Pro was eentje die vaak de kop op stak. De nieuwe iPad Pro is even groot als de iPad Air en is ook compatibel met de Apple Pencil. Het display heeft een resolutie van maar liefst 2.048 op 1.536 pixels meekregen en ondersteund TrueTone Technologie, waardoor de helderheid van je scherm wordt aangepast op basis van de lichtsterkte rondom rond je. Phil Schiller, senior VP marketing bij Apple beweerde ook dat de nieuwe iPad Pro de tablet is die het minst reflecteert.

iPad Pro

De kleine iPad Pro beschikt over de zelfde A9X chipset als de grotere variant, maar zal in de markt worden geplaatst aan 599 dollar voor de 32GB versie en 749 dollar voor de 128 GB versie. Voor het eerst zal Apple ook een 256GB mobiel toestel op de markt brengen, maar je zal hiervoor diep in je buidel mogen tasten. De 256 GB iPad Pro zal maar liefst 899 dollar kosten. En dit zijn de prijzen voor de iPads die enkel over WiFi beschikken. Een bijbehorend toetsenbord moet dan nog eens 149 dollar kosten.

 

Apple iOS 9.3 met Nightshift

In de marge van de aankondigingen bracht Apple verder nog het nieuws dat iOS en Carplay een kleine update krijgen. Vooral de Nightshift functie deed vele wenkbrauwen fronsen. iPhones en iPads kunnen nu zelf hun helderheid aanpassen op basis van het omgevingslicht ‘s nachts.

apple nightshift