Skip to main content

Na het debacle met de ontploffende Galaxy Note 7, maakt Samsung zijn comeback met de Galaxy S8 en S8+.

En ze laten niets aan het toeval over. Samsung volgelingen zijn meermaals op de proef gesteld door het uitstellen van de release datum maar nu is het officieel en zijn alle details gekend. Naast twee nieuwe smartphones in het luxe segment, kondigde Samsung enkele nieuwe accessoires aan. Wat mag je binnenkort in de winkels verwachten?

samsung s8Met de nieuwe smartphones gaat Samsung opnieuw de strijd aan met de iPhone 7 en qua specificaties laat het deze bij momenten blozen. Onder de motorkap is de Galaxy S8-serie dik in orde. In Europa krijgen we de versie te zien met de Exynos 8895, een chipset die door Samsung zelf ontwikkeld werd. Dit in combinatie met 4GB werkgeheugen moet ervoor zorgen dat er meer dan voldoende snelheid aanwezig is om dagelijkse taken, maar ook grafisch zware games te draaien.  Qua opslagcapciteit heeft Samsung ervoor gekozen de S8 standaard uit te rusten met 64GB, hetgeen eventueel nog uitgebreid kan worden met een microSDkaart van 256GB. 

Samsung S8 Camera

Het maken van van schitterende foto’s wordt steeds belangrijker bij smartphones en ook hier heeft Samsung veel aandacht aan besteed. Aan de achterzijde bevindt zich een 12 megapixel-camera waarmee haarscherpe beelden geschoten kunnen worden. De frontcamera heeft een 8 megapixel-camera met autofocus mee gekregen, perfect voor de selfie-liefhebbers.

Vlak naast de camera aan de voorzijde kan je een irisscanner terugvinden waarmee je via je ogen het toestel kan ontgrendelen of zelfs toegang kan verkrijgen tot beveiligde mappen. De alom gekende homebutton heeft plaats moeten ruimen om zoveel mogelijk plaats te maken voor het scherm.  Daardoor kun je nu de fingerprint scanner vinden aan de achterzijde naast de camera.

AMOLED-scherm Galaxy S8

Het scherm van de Galaxy S8 en S8+ is een opvallend onderdeel van het geheel. Hierbij is er logischerwijs weer gekozen voor een Super AMOLED-scherm met een Quad HD-resolutie. Bij de Galaxy S8 heeft deze een grootte van 5,8 inch. De S8+ krijgt een 6,2 inch-scherm mee. De S8 heeft bijzonder kleine bezels aan zowel de zijkant maar ook aan de boven- en onderkant. Dankzij de fijne bezels blijft zelfs de S8+ makkelijk te bedienen.

Opvallend is de beeldverhouding van de toestellen: 18,5:9, superhandig om bijvoorbeeld twee applicaties naast elkaar te draaien of nog steeds voldoende beeld beschikbaar te hebben, zelfs met een uitgebreid schermtoetsenbord.

De S8-serie is net als zijn voorganger stof- en waterdicht met een IP68-certificering en draait op Android 7.0. De update naar Android 7.1 komt eraan voor de Galaxy S8, wanneer deze beschikbaar zal zijn, is echter nog niet bekend.

De 3000 (S8) en 3500 mAh-accu (S8+) wordt opgeladen via een USB-C-lader met quick charging, maar kunnen ook wireless opgeladen worden. In tegenstelling tot Apple heeft Samsung de phonejack wel laten zitten!

Een van de meest opvallende features is de introductie van de virtuele assistent Bixby (de tegenhanger van Siri). Bixby kan je meteen inzetten voor volgende zaken:

  • Herkennen van foto’s of voorwerpen
  • Spraakherkenning via Bixby Voice
  • Bixby Home, een soort van Google now met info over het nieuws, het weer,…
  • Bixby reminder, een standaard ToDo lijstje.

S8 & S8+ Accessoires

samsung dexEr werden bij de productlaunch ook nog enkele accessoires voorgesteld. Zo zien we een vernieuwde Gear 360, een 360-graden-camera die veel kleiner is geworden dan zijn voorganger waarmee direct live gestreamed kan worden naar kanalen zoals YouTube en Facebook. 

Om te eindigen werd de Samsung DeX voorgesteld, een dock waarmee je de smartphone kunt verbinden met een beeldscherm waarbij de full HD-resolutie ondersteund wordt. Op deze manier creëer je een soort van desktopinterface waarmee je makkelijker de data van je Android-toestel kan gebruiken. Hierop kan je opnieuw allerlei randapparatuur aansluiten.