Skip to main content
Q-News

De hoogtepunten van de CES 2014 in Las Vegas

By 12/01/2014mei 8th, 2014No Comments

Naar jaarlijkse gewoonte vindt in Las Vegas de CES (Consumer Electronics Show) beurs plaats. Dit is een beurs die niet open is voor het publiek en zich vooral richt op bedrijven en professionals die zich hebben gespecialiseerd in alles wat met elektronica te maken heeft. De CES beurs heeft echter het voordeel dat bedrijven vaak willen uitpakken met spraakmakende nieuwe producten. Hier wordt ook vaak duidelijk welke trends zich in het komende jaar zullen ontplooien. Quest Computers was niet aanwezig, maar geeft toch graag enkele hoogtepunten van de beurs mee.

Nieuwe generatie televisies

De grootste merken, zoals Samsung, Panasonic, Sony en LG, vielen ook dit jaar op met hun innovatieve televisieschermen. De Ultra HD televisieschermen werden voorgesteld met een resolutie van 8 miljoen pixels waardoor het beeld nog realistischer wordt. Om te vergelijken met de huidige 1080p schermen: het aantal pixels is verviervoudigd! Maar de meest sensationele onthulling werd wel door Samsung gedaan: ze kwamen op de proppen met een gebogen en buigbaar scherm waardoor de kijkervaring nog optimaler zou zijn.

ces-televisies

Wearables

Wearables is de term die wordt gebruikt voor draagbare elektronica. Dit kan gaan van sokken tot babykleertjes, maar er werd op een of andere manier ook een computertje in verwerkt waardoor je outfit een hightech kantje krijgt. Google Glass is hiervan het beste voorbeeld. In 2014 zullen de wearables hun opmars verder zetten en vaker in het straatbeeld verschijnen.

The internet of things

Het internet is alomtegenwoordig en verovert een steeds groter deel in ons leven. Naast de wearables zullen in 2014 ook de dagdagelijkse objecten zoals een tandenborstel, koffiezet,… verbonden zijn met het internet waardoor ze real-time data kunnen doorsturen of de eigenaar zal ze van op een afstand kunnen bedienen.

ces-internet-things

Elektrische wagens

Maar liefst 9 autofabrikanten waren aanwezig op CES waarbij heel sterk op technologie werd gefocust. De aanwezige journalisten verwachtten dat, op zijn minst, toch een autoproducent een volledig zelf rijdende wagen ging voorstellen, maar niets was minder waar. Geen volledig zelfstandig rijdende wagen, maar wel parkeren zonder bestuurder. General Motors kondigde ook aan dat enkele van hun nieuwe wagens standaard voorzien zullen worden van 4G internet connectie.

Drones

Drones zijn bij het grote publiek gekend als spionagetoestellen. Nu vinden ze echter de weg naar de consumentenmarkt waarbij drones worden gebruikt als speelgoed, maar ook voor professionele doeleinden zoals fotografie en film.

3D-Printing

De 3D-Printing technologie is langzamerhand volwassen geworden en zal in 2014 ook de weg naar de consument vinden. Vooral het prijskaartje was vroeger een zeer grote drempel om een 3D-Printer aan te schaffen, maar op CES heeft Pirate 3D de Bucanneer Home 3D Printer voorgesteld en die zou slechts 497 dollar mogen kosten.

makerbot-3d-printer-635