Mocht je de laatste tijd een toeristische attractie of een evenement hebben bezocht, dan is de kans groot dat je er iemand hebt zien poseren – alleen of met vrienden – voor een gsm die op telescopische stok was bevestigd. Dit is de zogenaamde “selfie stick”.
De selfie stick deed zijn intrede in de wereld van de extreme sporten en won de laatste maanden aan heel wat interesse in Azië en het Midden-Oosten. Ook bij ons wint de selfie stick de laatste weken aan populariteit en is haast niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Dankzij de nimmer aflatende drang om zelfportretten (selfies) op Facebook te posten of via snapchat te versturen, veroverde het gadget langzaam maar zeker de ganse wereld. Want zeg nu zelf, een selfie nemen heeft vaak net niet het gewenste resultaat als je slechts de lengte van je arm kunt benutten. De selfie stick levert hier een veel gunstigere positie op. De meeste gekende selfie moet wel onderstaande zijn, genomen tijdens de oscars van 2014.
Wat zijn selfie sticks nu eigenlijk?
Selfie sticks zijn goedkopere versies van wat vroeger gekend stond als monopod (een driepikkel , maar dan met 2 benen minder). Deze werden vroeger vaak gebruikt door professionele fotografen om hun camera stabiel te houden. Selfie sticks daarentegen zijn speciaal ontworpen om vlot foto’s te nemen op ongeveer een armlengte afstand zodat de fotograaf perfect in beeld komt. Selfie sticks worden vaak, maar niet altijd, geleverd met een soort van mechanisme zodat je zelf nog de ontspanknop kan induwen zonder met de timer te moeten werken.
Welke types selfie sticks bestaan er?
Van alle selfie sticks die op de markt circuleren, hebben wij een onderscheid gemaakt van drie types:
- Selfie sticks met bluetooth die je kan linken (pairen) met je iPhone of Android smartphone door te drukken op een knop in het handvat.
- Selfie sticks die je in de hoofdtelefoon jack kan inpluggen om vervolgens met een druk op de knop in het handvat de foto te nemen.
- Selfie sticks zonder extra functionaliteit. Deze worden vaak verkocht met afzonderlijke bluetooth afstandsbedieningen.
We hebben opzettelijk de selfie sticks zonder automatische trigger weggelaten. Deze gebruiken immers de timer van de camera applicatie waardoor het minder eenvoudig wordt om de ideale selfie te nemen.
De selfie sticks met bluetooth blijven voor ons de beste keuze, in het bijzonder als je een foto wil nemen van een behoorlijke afstand. Daarom hebben we sinds kort een model op voorraad in onze winkel: de Logilink Bluetooth Selfie Monopod en dit voor 19,95 euro.
Twijfel je nog of een selfie stick wel wat voor je is? Volg dan even onderstaande gids.