Skip to main content

mobile world congres

Het Mobile World Congres (MWC) in Barcelona ligt ondertussen alweer achter ons en ook dit jaar waren we jammer genoeg niet live aanwezig, maar we wilden jullie de hoogtepunten zeker niet onthouden. Wie weet zit een live broadcast er in 2017 wel in! Hieronder een kort overzicht van alle aankondigingen die door Samsung, LG, Sony en Xiaomi, een smartphone producent die van plan is de markt aardig te verstoren, werden gedaan.

 

Samsung: Galaxy S7 / Galaxy S7 Edge and Gear 360

We bijten de spits af met de nieuwe producten van Samsung, namelijk de Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge. Over deze producten zal je in de loop van volgende week een in-depth review kunnen lezen op onze site. Wat we je nu al willen meegeven is dat Samsung de competitie met de iPhone gevoelig wil opvoeren met enkele innovatieve aanpassingen. Zo is het scherm een stuk helderder en worden de kleuren nog beter weergegeven. Maar vooral het feit dat het toestel nu water en stofdicht is deed heel wat wenkbrauwen fronsen. Het is nu wachten op de eerste user tests van gebruikers die met opzet hun toestel in bad laten vallen. Daarnaast spelen heel wat smartphone producenten, waaronder Samsung, nu met het Always ON effect bij hun schermen. Dit betekent dat een deel van het scherm altijd aan staat en een bepaalde applicatie kan weergeven.

Daarnaast kwam Samsung ook nog aanzetten met The Gear 360 camera waarmee 360 graden foto’s en filmpjes gemaakt kunnen worden. Die opnames kan je afspelen in de Gear’s VR Headset of in the Gear 360 mobiele applicatie. De Gear 360 heeft de grootte van een tennisbal en kan op een selfie stick worden geplaatst of op een GoPro camera gekoppeld worden.

samsung-galaxy-s7-release

LG: G5

LG kondigde de LG G5 aan. De LG G5 introduceerde enkele nieuwe, interessante features waaronder de “magic slot” waarmee je snel de verwijderbare batterij kan vervangen en het Always ON display dat we al bij de Galaxy S7 zagen.

Lg-g5-01-w782

Sony: Xperia X gamma

Sony was de producent die het grootst aantal aankondigingen en product launches had op het Mobile World Congres. Het bedrijf stelde maar liefst drie nieuwe smartphones voor in het Xperia X gamma, namelijk:

  • De Xperia X
  • De Xperia XA
  • De Xperia X Performance

Alle Xperia X smartphones beschikken over een 5 inch 1080p beeldscherm. De Xperia X wil vooral de smartphone fotografen aanspreken met een 23 megapixel camera en een 13 megapixel front camera. Beide camera’s beschikken over een snelle auto-focus en een quick launch feature.

De Xperia XA moet het vooral hebben van zijn design. Het toestel lijkt zeer goed op de Z3+ en heeft een afgerond frame, een zeer dun profiel (7,9mm) en een scherm waaraan bijna geen randen zijn. De camera en de hardware zijn, ten opzichte van de Xperia X, een stuk minder interessant maar de prijs is dit des te meer. De Xperia XA zou zo’n 330 dollar moeten kosten, wat ongeveer de helft is van wat de Xperia X zal moeten gaan kosten.

sony-xperia-x-devices-w782

HTC

Tegen alle verwachtingen in presenteerde HTC niet het laatste model in de HTC One serie, de HTC one M10 maar wel twee nieuwe toestellen van de Desire serie: de 825 en de 530. Hun nieuwe design is volledig geïnspireerd op urban street fashion en wil zo de brug tussen kunst en kledij accessoires overbruggen. Door gebruik te maken van een in-house ontwikkelde techniek, beschikt elke smartphone over het micro splash effect waardoor elk toestel uniek is. De Desire 530 is beschikbaar in de klassieke kleuren: Graphite grijs en Solid Stratus wit. De Desire 825 is beschikbaar in Stratus White remix in 2 kleuren of in de Graphite Gray mix met een gouden micro splash design.

HTC-530-825-w782

Xiaomi: the Mi 5

Het duurde maar liefst 2 jaar vooral de Chinese producent met een nieuw toestel op de proppen kwam met de opvolger van de Mi 4 en het stelt hiermee niet teleur. De Mi 5 beschikt over een elegante en ergonomische behuizing en de specificaties beloven alvast een hoge performantie dankzij de Snapdragon 820 processor en de Adreno GPU.

De Xiaomi Mi 5 maakt gebruik van de Marhmallow software en dit gekoppelde aan de Xiaomi Miui interface zorgt ervoor dat je heel wat personalisatie mogelijkheden hebt. Daarnaast beschikt het toestel ook over een fingerprint scanner en een NFC chip waardoor een optimale gebruiksbeleving wordt nagestreefd. De processor, batterij en camera van de Xiaomi Mi 5 zijn op papier alvast veelbelovend, maar het is nog afwachten of de tests dit in de toekomst zullen bevestigen.

Xiaomi-MI5-1-w782

Huawei MateBook

Huawei sloot het Mobile World Congres af zonder lancering van een nieuwe smartphone. Geruchten spraken over de lancering van de Huawei P9 maar deze werden meteen de kop ingedrukt. Huawei introduceerde daarentegen de Huawei MateBook, een Windows 10 Tablet die de concurrentie aan moet gaan met de laptops op de markt. Net zoals de Microsoft Surface kan de Huawei Matebook gebruikt worden met een stylus en verwijderbaar keyboard.

Huawei-MateBook-2-w782