Skip to main content

Apple heeft gisteren iOS 7.1 gereleased nadat het een lange tijd in beta werd gehouden. Het is de eerste grote update sinds het nieuwe “flat” design vorig jaar. Deze update bevat enkele toffe features zoals Carplay, maar ook enkele kleinere aanpassingen en verbeteringen waardoor het besturingssysteem gebruiksvriendelijker wordt.

Vooral het nieuwe Carplay werd met veel tromgeroffel aangekondigd door verschillende media, maar wat jammer genoeg een beetje onder de radar bleef, zijn de enorme prestatieverbeteringen voor de iPhone 4!

 

Snellere iPhone 4 op iOS 7.1

Elke iPhone 4 gebruiker zal dit beamen: sinds iOS 7 had de (ver)ouder(d)e hardware het moeilijk om de nieuwe software te volgen. Zelf met heel wat visuele effecten op inactief, bleef het toestel alles behalve vlot werken. Het volledige systeem leek zwaar te lijden onder vertraagde animaties en tal van andere problemen. Deze behoren nu tot het verleden, bekijk alvast onderstaand filmpje:

Apple Carplay

Apple kondige Carplay reeds een week geleden aan op de Internationale Motor Show in Geneve en stelt het nu beschikbaar in iOS 7.1. Gebruikers van een iPhone 5S, iPhone 5C en de iPhone 5 kunnen van deze functie gebruik maken. Carplay integreert iOS in het dashboard van je wagen, waardoor het nog makkelijker wordt om te telefoneren, gebruik te maken van Maps, naar muziek te luisteren of SMSjes te raadplegen. Het is echter wel nog wachten op geschikte automodellen die van deze functie gebruik kunnen maken.

apple car play

Verder zijn er nog heel wat visuele aanpassingen doorgevoerd, teveel om op te noemen… Daarom laten we ook hier het volgende promofilmpje spreken: