Skip to main content

E3 beurs Los Angeles

Vorige week vond de Electronic Entertainement Expo (E3-beurs) plaats in het Los Angeles Convention Center. De E3 beurs is ‘s werelds grootste vakbeurs voor computer, video & mobiele games. Deze beurs wordt nog steeds aanzien als het mekka voor de gamer en alle grote merken tekenden dan ook present. Zo zijn er heel wat nieuwe zaken uitgekomen voor Playstation (Sony), XBOX (Microsoft), WII (Nintendo) & PC. Uit het enorme aanbod lichten we enkele zaken toe.

Sony Playstation 4

Sony kondigde op de E3 beurs aan dat ze een nieuwe variant van de playstation 4 zullen uitbrengen die beschikt over 1TB geheugen. Daarnaast zal het nieuwe model een andere behuizing krijgen waardoor de nieuwe versie 10% lichter zal zijn en dit met een maximaal gewicht van 2,5 kg. Sony claimt tevens dat de nieuwe playstation acht procent minder energie zal verbruiken.

Het nieuw model zal vanaf 15 juli beschikbaar zijn in Europa, de kostprijs was is echter nog niet gekend.

sony playstation 4 slim

Microsoft Xbox One

Microsoft had enkele nieuwtjes in petto voor de Xbox. De Xbox One krijgt een zogenoemde ‘Elite-controller’. De thumbsticks en d-pad zijn verwisselbaar, zodat je zelf kan bepalen wat voor type controller je het best ligt. Met deze nieuwe controller kan je ook de gevoeligheid van de triggers bepalen. Verder is het ook nog mogelijk om elke knop bovenop de controller toe te wijzen aan vier kleine pedaaltjes aan de onderkant. Je moet wel erg into games zijn wil je deze controller hebben, want de adviesprijs is niet mis: maar liefst 150 euro.

xbox elite controller

BACKWARDS COMPATIBILITY XBOX 360 GAMES

Wanneer er een nieuwe console of handheld wordt gereleased zitten gamers altijd met de vraag of ze hun oude games nog kunnen spelen op de nieuwe console. Wanneer de Xbox One werd uitgebracht, moesten ze op hun honger blijven zitten, want het was niet mogelijk om oude xbox games te draaien. Hier komt nu verandering in. De games die je hebt aangekocht voor de Xbox 360 zal je binnenkort ook kunnen spelen op de Xbox One. Met de 360 applicatie zal je je oude games op je Xbox One kunnen draaien via de aangepaste interface. De applicatie vormt precies een virtuele machine in de Xbox one.

Altijd is er de vraag als er een nieuwe console of handheld uitkomt: kan ik mijn oude games nog wel spelen? Toen de Xbox One net uitkwam was het antwoord al snel een dikke nee. Maar daar komt nu verandering in. Backwards compability, wat houdt dat in? De games die je gedownload had op je Xbox 360 zijn straks beschikbaar op de Xbox One. Heb je alleen CD’s? Geen probleem, die zijn ook speelbaar. Hoe werkt het? Simpel, je download de Xbox 360 applicatie op de One en je krijgt een volledige weergave van de Xbox 360 interface. Het is als het ware een virtuele machine in de Xbox One.

Ubisoft stelt nieuwe Assasin’s Creed voor

Tijdens de E3 beurs stelde Ubisoft de nieuwe Assassin’s Creed voor. Assassin’s Creed Syndicate speelt zich af in Londen tijdens de industriële revolutie. Een tijd van treinen, stoomboten en wetenschappelijke vooruitgang, maar zeker ook van de assassin’s.Voor het eerst zijn er meerdere personages waarmee gespeeld kan worden. Het gaat natuurlijk om de tweeling Jacob en Evie Frye.

Veel belangrijker dan de personages is de verbeterde gameplay. Ook daar heeft Ubisoft niet stilgezeten. Onder andere de hand-combat actie heeft een enorme vooruitgang geboekt.. Dit gaat zeer vloeiend, kent zeer veel animaties en is vernieuwend. Meerdere mensen tegelijk slaan, tegen muren aangooien, ruggen breken, vijanden van een dak afgooien, het kan allemaal in Assassin’s Creed Syndicate. Dit zie je ook terug wanneer je bijvoorbeeld iemand van zijn koets sleurt of wanneer je iemand besluipt. Je vuisten zijn niet langer nutteloos en het hebben van een zwaard is niet langer meer een must. Jacob lost het wel voor je op.

Een groot irritatiepunt in Assassin’s Creed Unity was het richten met je pistool of spookmes. In Syndicate is dit aangepast en verbeterd door middel van vrij richten. Zo werd het richten en schieten een stuk eenvoudiger gemaakt.

Maar Syndicate zou geen Assassin’s Creed zijn zonder dat er ook zwaarden en messen aan te pas komen. Zo beschik je nu opnieuw over werpmessen, een onmisbaar wapen in het arsenaal van een huurmoordenaar.

Assassin’s Creed Syndicate ligt vanaf 23 oktober in de winkels voor de PlayStation 4 en Xbox One, en komt later naar PC. De game is al te pre-orderen, ook in de speciale Charing Cross Edition.