Skip to main content

Apple kondigde vorig najaar reeds de Apple Watch aan, nu hebben ze eindelijk een releasedatum vrijgegeven op de keynote van 9 maart: 24 april! Echter zullen de Belgen weer wat langer mogen wachten vooraleer het gadget bij ons in de winkel verschijnt.

Met de Apple Watch wil het bedrijf uit Cupertino een volledig nieuwe markt aanboren om zo langzaam maar zeker de smartwatches de smartphones te laten vervangen. Om dit te realiseren hebben de ingenieurs uitgebreid aandacht besteed aan zowel fashion als technologische mogelijkheden en zal de Apple Watch beschikken over verschillende mogelijkheden tot personalisatie: de polsbandjes zullen bijvoorbeeld in verschillende modellen beschikbaar zijn: staal, aluminium en goud, maar ook het prijskaartje dat hier aan vast hangt schommelt enorm van enkele honderden euro’s tot een paar duizend! Onderstaande quote van Tim Cook beschreef de Apple Watch volledig:

“Apple Watch is the most personal device we have ever created. It’s not just with you, it’s on you.”

Naast de Apple Watch werd ook de langverwachte nieuwe macbook aangekondigd. Deze was even naar de achtergrond verschenen en enkel de Macbook Pro en de Macbook Air waren nog beschikbaar. Met de nieuwe 12 inch Macbook heeft Apple opnieuw de grenzen van het mogelijke opgezocht: de laptop is nu nog dunner en lichter dan ooit tevoren. De focus ligt er volledig op het scherm, het keyboard en het nieuw ontwikkelde trackpad.

 

Dit zijn de 8 zaken die je zeker moet onthouden van het Apple event:

 

  1. Apple Watch wordt volgende maand gereleased

We wisten reeds dat de Apple Watch in 3 modellen zou worden gereleased: Sport, Apple Watch & Apple Watch Edition. De sport zal het goedkoopste model zijn en starten vanaf 349 dollar voor de 38mm versie en 399 dollar voor de 42mm versie. De cases zijn gemaakt van aluminium. The Apple Watch daarentegen bestaat uit stainless steel en is verkrijgbaar voor de startprijs van 549 dollar voor de 38mm veriant en 599 dollar voor de 42mm variant. Afhankelijk van de personalisaties die je uitvoert kan je tot 1099 dollar betalen voor je unieke Apple Watch.

Als laatste heb je de Apple Watch Edition, een 18-karaat gouden versie met een startprijs van maar liefst 10.000 dollar. Pre-oders starten op 10 April, maar je zal, als belg inventief moeten zijn om reeds van bij de start een Apple Watch te bemachtigen.

 

  1. Apple watch beschikt over een batterij die 18u mee zal gaan.

Zonder goede batterij is een smartwatch niets. Ze moeten immers rond je pols zitten en niet voortdurend in hun dock om op te laden. Apple maakte dan ook de belofte dat de batterijduur geen issue zou zijn bij de Apple Watch.

 

  1. Met Researchkit stapt Apple verder in de medische wereld

Apple had reeds een health & fitness systeem op poten gezet, maar gaat nu nog een stapje verder. Met Reasearchkit kunnen Apple toestellen actief worden ingezet in medisch onderzoek met verschillende applicaties gericht op specifieke ziektes zoals bortkanker en parkinson. Bezitters van een Apple Watch kunnen dus actief bijdragen aan het onderzoek naar tal van ziekten. Bij de launch zijn slechts 5 apps beschikbaar, maar Researchkit zal open-source worden vrijgegegven zodat programmeurs over gans de wereld hiermee aan de slag kunnen gaan.

 

  1. Minimalistische gouden Macbook

De Macbook Air onderging de afgelopen jaren enkele kleine upgrades, maar met de nieuwe refresh slaat Apple al zijn fans met verstomming. De nieuwe macbook weegt slechts 2 pound en beschikt over een 12-inch Retina scherm. Overbodige zaken werden geminimaliseerd en de hardware werd zo compact mogelijk gehouden. Verder onderging het toestenbord een metamorfose waardoor de typervaring nog een stuk aangenamer wordt en de trackpad ondersteunt nu nog meer gestures. Er is slechts nog 1 enkele USB-C connector aanwezig vergezeld door een 3.5mm ingang voor een hoofdtelefoon. De ventilators zijn verdwenen waardoor het toestel nog stiller is geworden. Apple belooft tevens dat de nieuwe macbook, met 1 enkele herlading, makkelijk 9 uur webbrowsing moet toelaten. De nieuwe toestellen zullen beschikbaar zijn in “space gray” en “goud”. De nieuwe Macbook zal beschikbaar zijn op 10 April en moet 1,299 dollar kosten.

golden macbook

  1. Een universele kabel

Apple legt steeds meer de focus op het draadloos overbrengen van data en dit weerspiegelt in het verdwijnen van enkele poorten op de Macbook. Er zal nu slechts een enkele USB Type-C connector beschikbaar zijn waarmee je randapparaten nog steeds bekabeld kan aansluiten voor het geval dat dit niet draadloos kan.

 

  1. Apple TV daalt in prijs en krijgt HBO

Online streaming wint ook bij ons steeds meer aan populariteit en daarom besloot HBO, gekend van de populaire serie Game of Thrones, om een eigen streaming service op te starten waarvan Apple exclusive partner is. Het enige wat je nodig hebt, is een Apple device en een breedband verbinding. HBO krijgt op de Apple TV een afzondelijk kanaal en zal 14,99 dollar per maand kosten. De Apple TV zelf zal al voor 69 dollar beschikbaar zijn.

 

  1. Carplay wordt beschikbaar in meerdere automerken

Apple Carplay zal het komende jaar worden geïntroduceerd in maar liefst 40 nieuwe modellen. Tim Cook maakte zich overigens sterk dat elke “grote” autoconstructeur heeft toegezegd om met Apple samen te werken. Grootste conccurent van de Carplay is Google Android Auto: beide oplossingen willen het zo eenvoudig mogelijk maken om je telefoon in de auto te gebruiken tijdens het rijden.

 

  1. Luxeuze smartwatches

We melden het al eerder, maar Apple wil met zijn Apple Watch ook het luxueuze segment van de smartwatch aanboren. De prijs van de gouden horloge, Apple Watch Edition, deed tijdens de keynote heel wat wenkbrouwen fronsen. Het hebbedingtjes zal slechts in een gelimiteerd aantal winkels beschikbaar zijn.

gouden apple watch