Skip to main content

Het lijken wel drukke tijden te worden in IT landschap: de release van de iPhone 6, NetFlix België,… en nu komt Microsoft ook met groot nieuws op de proppen. Vanavond werd immers de nieuwste versie van het besturingssysteem onthuld en de grote verrassing hierbij was toch wel de naam. Waar zowat de ganse IT-wereld Windows 9 verwachtte, werd het uiteindelijk meteen Windows 10.

Windows 8 zorgde voor heel wat moeilijkheden bij de gebruiker wegens het verdwijnen van de startknop, wel in Windows 10 maakt hij zijn terugkeer, alsook het traditionele startmenu. Hiernaast komt het besturingssysteem met een nieuwe functie: Task View: hiermee kunnen gebruikers makkelijker tussen programma’s worden gewisseld.

Verder zal Windows 10 zich automatisch aanpassen aan het type apparaat waarop het wordt geïnstalleerd. Op een tablet bijvoorbeeld zal Windows 10 zelf detecteren dat er met een touchscreen zal worden gewerkt waar je bij een pc of laptop de alom bekende, traditionele bureaubladweergave zal terugvinden.

Windows 10 zal pas in 2015 beschikbaar zijn, maar een exacte releasedatum is ons momenteel nog niet gekend.

*Update*

Wie zin heeft om de presentatie opnieuw te bekijken, kan dit via onderstaand filmpje.

windows 10