Skip to main content

mobile world congres

Het Mobile World Congres werd voor het 4de jaar op rij georganiseerd in Barcelona. Het evenement brengt ondernemers en investeerders samen om ideeën te delen op vlak van innovatie en start-ups. Dit jaar presenteerden heel wat smartphone merken als Samsung, HTC, LG en Sony hun nieuwste producten aan de buitenwereld.

Wij lichten slechts een greep uit het enorme aanbod aan nieuwigheden toe:

Samsung Galaxy S6:

De lancering van de Samsung Galaxy S6 is zeer belangerijk voor Samsung , na dat het geen al te best jaar achter de rug heeft na het toenemend succes van Apple, maar ook door het succes van andere smartphone merken zoals Huawei, ZTE, Xiaomi en OnePlus. Het nieuw model wordt in april dit jaar verwacht en dit nieuwe toestel moet de Koreanen opnieuw in het middelpunt van de belangstelling plaatsen.

Wat is er nieuw aan de Samsung S6:

  • Metalen afwerking in plaats van plastiek: Het aluminium chassis van de Galaxy Note 4 maakt zijn wederoptreden in de Galaxy S6, wat het geheel een stuk sterker maakt en beter laat aanvoelen. De rand van de Galaxy S6 is wel een stuk minder “scherp” dan bij de Note 4 het geval was.
  • De achterzijde wordt in glas afgewerkt: De glazen achterkant, bedekt met een laagje Gorilla Glass 4, heeft geen anti-vingerafdrukcoating, waardoor het toestel snel wordt getekend door plekken van vette vingers. Bij een lichte kleur valt dat niet zo sterk op, maar de zwarte of groene variant daarentegen des te meer.
  • De batterij is in 10 minuten terug opgeladen: De Samsung Galaxy S6 laadt supersnel op, tot wel 1,5 keer zo snel als voorgaande modellen. Ervaar ook het gemak van draadloos opladen: leg uw Galaxy S6 simpelweg op een compatibele oplaadpad om zonder kabel op te laden.
  •  Camerafuncties: De andere functies van de Galaxy Note 4 blijven behouden: slow-motion, fast-motion, panorama en selective focus. Enig nieuwe element: Virtual Shot, hiermee kan je handig en snel 360° foto’s nemen, om bijvoorbeeld het interieur van je huis te tonen alsof ze zelf aanwezig zijn.

samsung galaxy S6

HTC One M9:

De Taiwanese fabrikant presenteerde de HTC One M9, de opvolger van de erg goed ontvangen HTC one M8. Het toestel heeft een vernieuwd design dat duidelijk wel de designtaal van de HTC One-serie blijft voeren. De HTC One M9 is vanaf 1 april verkrijgbaar voor een vermoedelijke prijs van 749 euro.

  • Design: Het toestel sluit qua design erg dicht aan bij de M7 en de M8. De rand rondom het toestel krijgt wel een ander tint.
  • Camera: Aan de achterkant wordt geopteerd voor een 20megapixel-camera, aan de voorzijde wordt een ultrapixel-camera voorzien.
  • Homescreen: Grootste vernieuwing deze keer is dat het homescreen automatisch aangepast wordt op basis van je locatie. Zo krijg je thuis de apps voorgeschoteld die je vaak gebruikt als je in de zetel zit, terwijl je op het werk of school je email, roosterapps hebt. Dit ziet er best handig uit.

HTC M9

LG Magna & Spirit:

LG lanceerde in Barcelona een nieuwe lijn van smartphones in het middensegment, voor een prijs die schommelt tussen de 99 en de 199 euro. De “Magna” en de “Spirit” (allebei verkrijgbaar in 3G en 4G-versie) combineren een gelikte metalen afwerking met een gebogen scherm. Door ook in het middensegment met dergelijke ‘curves’ uit te pakken, hoopt LG zich te kunnen onderscheiden van de moordende concurrentie in die categorie.

Sony Z4 Tablet:

De voorstelling van Xperia Z4 werd uitgesteld door Sony. Het bedrijf stelde wel de Z4 Tablet voor. Ten opzichte van zijn voorganger heeft het scherm een hogere resolutie en dunnere schermranden. Er zit ook een nieuw system on-chip in verwerkt. Sony claimt een lange accuduur die zou kunnen oplopen tot 17 uur.

Sony Z4 Tablet

Het Mobile World Congres bracht ons dus opnieuw heel wat hebbedingetjes waarvoor we met plezier ons spaarvarken zullen kraken.