Skip to main content

nest thermostatDomotica toepassingen blijven nog voor heel wat mensen een ver-van-mijn-bed-show. Echter wanneer domotica kan worden ingezet om geld te besparen, is de interesse meteen gewekt. In een eerdere blogpost hebben we reeds kort de Nest Learning Thermostaat vermeld maar de stijgende populariteit bracht ons er toe om hieraan een aparte blogpost aan te wijden. Dankzij de Nest Learning Thermostat kan je immers je energiefactuur EN je ecologische voetafdruk gevoelig verlagen door energie te besparen.

Eigenschappen van de Nest Themostat

  • Auto-Schema: Nest onthoudt zelf de temperaturen die je aangenaam vindt en programmeert zichzelf
  • Auto-Afwezig: Zet zichzelf automatisch lager als er niemand thuis is. Op deze manier voorkom je dat je een leeg huis verwarmt
  • Energiegeschiedenis: Krijg inzicht in je energierekening. Hoe meer je weet, hoe meer je kunt besparen
  • Bediening op afstand: Pas de temperatuur aan met je telefoon, tablet of laptop, waar je ook bent
  • True Radiant: Nest zet precies op tijd de verwarming aan om de juiste temperatuur op het juiste moment te halen
  • Nest Blaadje: Het Nest blaadje wordt zichtbaar van zodra je energie bespaart en stuurt je zo in de goede richting

 

Nieuwe features Nest Thermostat

nest learning thermostat featuresAuto-Schema was een van de eerste features die werd ontwikkeld bij de uitwerking van de Nest Learning Thermostat. Hier ging men uit van het idee dat heel wat gebruikers hun thermostaat niet zelf instelden omdat dit te ingewikkeld was. Bij Nest wordt dit overbodig en bij de laatste update werd de data die werd verzameld uit meer dan 130 landen gecombineerd om nu nog efficiënter te gaan besparen. De ontwikkelaars maken zich sterk dat de nieuwe update tot 6% extra rendement kan opleveren. De Nest Thermostat beseft nu zelf wanneer er zich grote veranderingen in het huishouden voordoen zoals bijvoorbeeld het einde van een vakantie en kinderen terug naar school moeten. Het toestel leert dus vlotter bij wanneer bepaalde energie patronen zich wijzigen.

Een beter energie overzicht is de volgende nieuwe feature van de Nest Learning Thermostat: het toestel toon nu ook de tijd en de buitentemperatuur en wordt het een stuk eenvoudiger om andere data van het toestel te raadplegen zoals het weer, de vochtigheid, het energieverbruik van de laatste dagen en de schatting voor de komende dagen. Alle info die je dagelijks nodig hebt, zal meteen zichtbaar zijn op het scherm.

Nieuwe toestellen worden meteen met de laatste software verdeeld. Ben je echter reeds een Nest Learning Thermostat gebruiker, dan kan je de update eenvoudig via WiFi binnen halen.