Skip to main content
Vandaag de dag worden handelszaken maar ook particulieren vaak geconfronteerd met ongewenste bezoekers. Om een oogje in het zeil te houden wordt dan vaak gekozen voor camerabewaking waardoor men zich toch een stukje veiliger voelt. Er zijn heel wat verschillende types camera’s op de markt waardoor het niet altijd even makkelijk is om de juiste keuze te maken. Wij helpen je alvast een beetje wegwijs. 

Bullet Camera’s

Bullet camera’s worden vaak ingezet als beveilingssysteem en ze lenen hun naam aan de vorm en de afmetingen. Dit type camera is langwerpig, maar toch klein qua formaat en wordt vaak tegen de muur bevestigd (in tegenstelling tot dome camera’s). Door zijn compacte vorm leent hij zich perfect voor kleinere ruimtes. Ze worden ook vaak lipstick camera’s genoemd.

Dome Camera’s

Dome camera’s zijn compacter in omvang in vergelijking met een bullet camera. De camera zelf zit in een koepelvormige behuizing (heel vaak een halve bol) en wordt in de meeste gevallen aan het plafond bevestigd. Dit type toestel is een stukje discreter omdat je moeilijk kan onderscheiden in welke richting de camera wijst. De kijkrichting kan ook van op afstand worden gewijzigd.

PTZ-Camera (Pan-Tilt-Zoom)

PTZ-Camera’s laten heel wat meer beweeglijkheid toe in vergelijking met de bovenstaande types. Een beweegbare PTZ camera kan gekoppeld worden aan een netwerk waardoor je hem makkelijk kan besturen met een computer of smartphone en dit via het internet. Pan-Tilt-Zoom camera’s beschikken vaken over een optische zoom waardoor objecten op een grote afstand duidelijk in beeld gebracht kunnen worden. PTZ-camera’s kan je vinden in indoor maar ook outdoor modellen en dit in verschillende prijsklasses.

ANPR-Camera’s

NPR camera’s worden heel vaak ingezet in functie van ordehandhaving. Dit zijn camera’s die aan automatische nummerplaat herkenning doen waarmee een nummerplaat kan gematched worden aan een database om zo openstaande taxen of geseinde voertuigen mee terug te vinden.

Analoog of digitaal

Het belangrijkste verschil tussen analoge en digitale camerabewaking ligt hem in de manier van verwerking van het signaal. Bij een digitaal signaal wordt het beeld omgevormd tot een reeks bits (getrapt of spongewijs), bij het analoog signaal blijft het signaal analoog, dus traploos of glijdend.

NVR-Recorder (Opslag)

Camerabewaking zonder het opslaan van beelden is net zoals vissen zonder haak. Een NVR-recorder is dus een must-have accessoire wanneer je kiest voor camerabewaking. De recorder laat toe om camerabeelden van IP camera’s digitaal op te slaan en/of terug te bekijken. Omdat dit type van recorder vaak in het computernetwerk wordt ingebouwd, kregen ze ook de naam NVR (Network Video Recorder).

Milestone – Smartphone Applicatie

Tegenwoordig beschikt bijna iedereen over een smartphone of tablet. Deze toestellen geven een extra dimentie aan smartphone beveiliging dankzij talloze applicaties. Een van de bekendste apps is ‘Milestone’. Deze app is beschikbaar voor zowel Android als iOS en laat de gebruikers toe om overal en op elk moment de beelden van een of meerdere cameranetwerken te raadplegen.

Camerabewaking op maat

Wij bieden ook specifieke oplossingen aan voor specifieke situaties. Heeft uw bestaand camera netwerk nood aan uitbreiding en modernisering? Installeer je je eerste IP-camera bewakingssysteem? Wij bieden schaalbare, open standaard oplossingen die duurzame resultaten verschaffen: indoor, outdoor, draadloos, met kabel en zelfs in de meest extreme omstandigheden en afgelegen locaties.
Of je een IP bewakingsoplossing nodig hebt om de veiligheid van mensen en/of plaatsten te garanderen, of om eigendommen en faciliteiten op afstand te volgen, Quest Computers kan u een oplossing op maat aanbieden.