Skip to main content
Wat is die cloud nu? De Cloud is een verzamelnaam voor alles wat niet lokaal opgeslagen wordt. Denk maar aan foto’s op Facebook of Instagram, deze foto’s staan in de “cloud”.

In bedrijven is dit een groot pluspunt omdat de data niet op één plaats staat. Indien dit wel het geval zou zijn, zou er – bijvoorbeeld bij een brand – een grote kans zijn op volledig data-verlies.

Wanneer de data in de cloud staat, zorgt de hoster ervoor dat er genoeg kopieën van de data zijn zodat er bij een uitval van een data center (waar alle data is opgeslagen) er toch nog ergens een back up beschikbaar is.

Een technisch probleem of een algemene panne kan een bedrijf meteen handen vol geld kosten wanneer er niet snel en adequaat kan wordt gehandeld. Elk modern bedrijf maakt immers gebruik van heel wat ICT-toepassingen. Het onderhoud en het up-to-date houden van alle IT-hardware en software is een hels karwei waar heel wat tijd en kennis in kruipt en dit kan Quest Computers gedeeltelijk of volledig op zich nemen met een van de verschillende servicecontracten. Hiermee kan je als bedrijf genieten van technische ondersteuning, zonder dat je hiervoor zelf iemand in dienst hoeft te nemen en zo het budget onnodig zwaar belast.

E-mail is waarschijnlijk de grootste cloud-toepassing ter wereld. Er bestaan verschillende gratis e-mail varianten die voor privé doeleinden werden ontwikkeld. Maar als u echter op zoek bent naar een oplossing op maat voor uw bedrijf, met uw eigen .be domeinnaam, dan ben je bij Quest Computers aan het juiste adres.

Door gebruik te maken van onze servicecontracten kom je niet langer voor verrassingen te staan. Je bepaalt zelf immers hoeveel budget je hieraan toewijst en je kan dit, indien gewenst, ook volledig prepaid betalen. Op deze manier kan een gegarandeerde uptime worden gerealiseerd waarmee Quest Computers de beschikbaarheid probeert te maximaliseren.
Naast e-mail synchronisatie tussen verschillende apparaten, wordt ook agenda en contacten synchronisatie ondersteund. Dit dankzij het zeer krachtige Office365 platform van Microsoft. Deze biedt de mogelijkheid om uw bedrijf snel en makkelijk te beheren. Het gemak van uw lokale Exchange-server is nu geëvolueerd naar de cloud. Dit wil zeggen dat al uw gegevens beschikbaar worden overal waar u maar wil.

Wanneer gekozen wordt om gebruik te maken van een van de servicecontracten, springt onze monitoring meteen in actie. De systemen van onze klanten worden actief opgevolgd zodat we problemen op het netwerk of in de infrastructuur meteen kunnen opsporen.

Voordelen van onze Cloud Services.

Naast het synchroniseren van bestanden (denk maar aan Dropbox, Box, Google Drive), is het ook mogelijk om uw volledige systemen een back-up te laten nemen in de cloud. Dit kan bij ons met het programma CrashPlanPro!

CrashPlan geeft u een ongelimiteerde ruimte om bestanden op te slaan. Ook krijgt u bij een standaard abonnement de mogelijkheid om tot 4 apparaten te koppelen aan uw online opslag. Voor business klanten is de installatie van dit systeem tevens volledig kosteloos. Het is mogelijk om bepaalde tijdschema’s in te stellen wanneer welke systemen een back-up mogen uploaden naar de centrale servers, alsook de frequentie van het bijhouden van de back-ups. Het is dus mogelijk om een aparte back up op te slaan van elk uur.

Naast het back-uppen van workstations is het ook mogelijk uw server te voorzien van CrashPlan. Hiermee zorgen we ervoor dat eventuele data die centraal wordt opgeslagen zoals bijvoorbeeld:

  • Server installatie, configuratie en maintenance
  • Linux/Ubuntu server
  • Windows server
  • Gedeelde documenten
  • Periodiek onderhouden en herstellingen op locatie
  • Foto’s
  • Boekhoudingsdatabases,

Quest Computers biedt ook VPS oplossingen aan.

Een Virtual Private Server is een klassieke server zoals u deze normaal bij u in het bedrijf heeft staan, in de cloud. Dit bespaart u dus de onderhoudskosten zoals het fysiek reinigen en de elektriciteitsrekening.

Zoals u kan zien hebben we een uitgebreid aanbod aan diensten. Kan u echter een dienst niet terugvinden in ons overzicht aan servicecontracten? Aarzel dan niet om ons te contacteren en wij bekijken wat mogelijk is.
Een toepassing hiervan is een Voice over IP-server. Hierbij is het mogelijk om een klassieke telefooncentrale te vervangen door een cloud server die alles regelt. Het enige wat u nodig heeft op uw kantoor zijn IP-phones en een abonnement bij een VOIP provider. Quest Computers biedt deze oplossingen aan in projectverband.

Denkt u nog een aanvullende dienst nodig te hebben die gecombineerd kan worden met onze cloud-services? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.