Skip to main content
Het bedrijfsnetwerk is een cruciale schakel in de onderneming. Ondervindt het netwerk problemen dan lijdt de productiviteit van je medewerkers hier sowieso onder. Daarom streven we er naar om met Quest alle B2B-klanten, klein en groot, een optimale service te verlen. We hebben reeds enkele ervaring onder de knie waardoor we heel wat best practices en workflow procedures hebben uitgewerkt waardoor de focus steeds ligt de onderneming zelf en dit met technologie volledig op maat.
Door het Quest team in te zetten voor het netwerkbeheer van je onderneming, kunnen wij een soort van outsourced IT-departement worden dat snel kan reageren op problemen zonder dat ze door jezelf worden opgemerkt.

We kunnen alles voor onze rekening nemen: van servers en de volledige netwerkinfrastructuur tot computers, workstations en mobiele toestellen. Op deze manier leveren we volledige end-to-end oplossingen voor alle situaties. Soms kunnen problemen zelfs vanop afstand worden opgelost door gebruik te maken van Remote Desktop Management: onze medewerkers nemen de controle op het netwerk dan vanuit onze burelen over.

Netwerkvitualisatie

Voor veel ondernemingen is de netwerkinfrastrcutuur in de afgelopen tien tot vijftien jaar enorm gegroeid. Samen met de veranderingen binnen het bedrijf is er heel wat in hardware geïnvesteerd waardoor het netwerk complexe vormen geeft aangenomen zonder dat hiervoor een duidelijke structuur werd uitgetekend. Hierdoor is het overzicht volledig verloren gegaan met extra, nodeloze, kosten als gevolg. Netwerkvisualisatie kan hier een uitweg bieden.
 
Netwerkvisualisatie kan zich op verschillende manieren onderscheiden: one-to many en many-to-one virtualisatie. Een mooi voorbeeld van een one-to-many virtualisatie is het gebruik van VLANs binnen het netwerk. Bij many-to-one virtualisaties denken we vooral aan clustering & stacking. Clustering houdt in dat losse switches logisch gegroepeerd worden via bestaande LAN-connecties waarna het beheer gebeurt via een afzonderlijke masterswitch. Stacking is de volgende stap richting virtualisatie waarbij verschillende stapelbare switches gevirtualiseerd kunnen worden tot een enkele virtuele switch.

Mogelijkheden netwerkbeheer

De mogelijkheden van een modern netwerk lijken zo goed als oneindig en kan gekozen worden uit verschillende software en hardware om een performant netwerk uit te bouwen. Zo wordt, na analyse van het bestaande netwerk, een roadmap opgesteld met de nodige investeringen maar ook welke software het best aansluit bij de actuele benodigdheden maar ook toekomstgericht. Zo kan na de netwerkaudit gekozen worden om met een Citrix of een VMware oplossing te werken.

Netwerkuitbreidingen

Een netwerk is geen statisch gegeven, het is continu in evolutie en groeit mee met het bedrijf. Zo kunnen, op basis van budget, uitbreidingen of aanpassingen gespreid worden over een langere termijn, maar kan er ook gekeken worden om het netwerk verder te gaan optimaliseren.

Als we spreken van optimalisatie, dan denken we in een eerste fase meteen aan een UPS en NAS. Een UPS (uninterruptable Power Supply) zorgt ervoor dat bij stroompannes het netwerk niet volledig plat gaat. Afhankelijk van het type UPS kan nog een bepaalde tijd verder worden gewerkt. Zeker geen onnodige luxe als met kritische informatie wordt gewerkt.

Een NAS daarentegen zorgt voor extra capaciteit op het netwerk. De term NAS staat immers voor Network Attached Storage en zorgt ervoor dat er meer serverruimte kan worden voorzien mocht dit nodig zijn.

Netwerkbeheer uitbesteden? De voordelen

  • Minder down-time: Snellere oplossingen bij problemen zorgen voor meer productiviteit
  • Minder dagelijkse problemen: Pro-actief onderhoud zorgt voor minder dagelijkse problemen
  • Meer mogelijkheden: Doordat je je niet langer met netwerkproblemen hoeft bezig te houden, blijft er meer tijd over om de focus op andere zaken te leggen
  • Service-contracten: Op deze manier worden de kosten voor het netwerkbeheer in grote mate vastgelegd waardoor je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan
  • Netwerk beveilig: Quest maakt gebruikt van de laatste technologieën waardoor het netwerk zo goed mogelijk beveiligd is
  • Continuïteit: Door backup en disaster recovery kan de continuïteit van het bedrijfsnetwerk gegarandeerd worden bij extreme problemen of netwerkuitval

Alle netwerken moeten voortdurend opgevolgd en onderhouden worden om een zo hoog mogelijke uptime te garanderen. Dankzij Quest Computers zal uw netwerk niet alleen snel en betrouwbaar zijn, maar krijgt u ook de zekerheid dat uw netwerk en de data beschermd zullen zijn tegen verlies, corruptie, downtime,virussen, hackers, spyware en talloze andere problemen die zich kunnen voor doen.

Als onze klant, mag u erop vertrouwen dat onze netwerkbeheerders en -ingenieurs voor u paraat staan om u de best mogelijke support aan te bieden.

Neem dus vandaag nog contact met ons op voor een gratis consultatie en offerte!