Skip to main content

ice carting

Vorige week woensdag sloten we onze winkels wat vroeger om daarna richting Nederland te trekken, meer bepaald naar Rucphen, waar onze teambuilding op de agenda stond. Eindlocatie van dit alles was de skidôme, maar van skiën was ditmaal geen sprake. De skilatten bleven dus opgeborgen maar we mochten plaats nemen in een iceKart.

Het traditionele karten is bij de meeste mensen wel gekend, zo snel mogelijk toertjes draaien op een parcours en dit in een kleine racewagen. Ice Carting daarentegen gebeurt op een ijsvloer wat een extra dimensie aan het racen geeft. In elektrisch aangedreven Karts met spikebanden mocht het team strijden om de titel. Door het gladde parcours had de racer die het driften (glijden over het ijs) het snel onder de knie had een immens voordeel. Het vinden van de juiste driftlijn was de noodzakelijk om de snelste tijd te kunnen neerzetten.

De avond werd opgedeeld in twee sessies van 10 minuten. De eerste sessie werd gebruikt om kennis te maken met het circuit en om het driften onder de knie te krijgen. De tweede sessie stond dan volledig in het teken van de strijd om de snelste Quest medewerker. 

Heat 1 zorgde voor heel wat ludieke momenten waarbij er regelmatig met de Kart werd geworsteld om de neus in de juiste richting te houden. Na de eerste 10 minuten klokte Joao de snelste tijd af net onder de 50 seconden, wat de gemiddelde rondetijd van het circuit is. De tijden van de top 3 lagen zeer dicht bij elkaar zodat de strijd om de snelste Quest medewerker spannend beloofde te worden. 

joao-carting

In heat 2 was de strijd een pak heviger met heel wat (opzettelijke) aanrijdingen tot gevolg waardoor het racen nog wat moeilijker werd. De top 3 was opnieuw aan elkaar gewaagd en het was nagelbijtend afwachten wie de kampioen van de avond werd en dit werd uiteindelijk Tom, nipt gevolgd door Joao!

Pikant detail: winkelverantwoordelijke Joachim werd in beide heats laatste 😉

Nu is het opnieuw uitkijken geblazen naar de volgende teambuilding!