Skip to main content

Je zal het ongetwijfeld al gemerkt hebben dat Apple van zijn producten steeds vaker een “premium” en dus duurder product maakt. Zo moet je voor de laatste iPhone X bijna een volledig maandloon neerleggen om de smartphone in je bezit te krijgen. En net door die hoge kostprijs, zijn de toestellen gegeerd door pickpockets en dieven. Om verloren gewaande Apple producten terug te vinden kan je sinds 2010 gebruik maken van de functie “Zoek mijn iPhone”. Apple heeft zo heel wat verstrooide professors die hun toestel niet meer wisten liggen, hun iPhone of Macbook helpen terugvinden maar de feature werd ook vaak gebruikt wanneer het toestel gestolen werd om de daders snel te klissen.

Nu is de feature “Zoek mijn iPhone” zeer handig, maar ze heeft als enige minpunt dat het toestel nog moet aanstaan. Als de batterij plat is of de persoon die jouw toestel ontvreemd heeft, het toestel heeft uitgeschakeld, zal jouw iCloud de locatie van de iPhone niet langer doorsturen. Na verloop van tijd was men in het criminele circuit ook op de hoogte van die feature en werd het toestel steevast op een bepaald moment uitgezet waarna het niet langer vindbaar was.

Sinds iOS 8 kwam Apple dan met een nieuwe feature op de proppen met de naam “Stuur laatste locatie door”. Op deze manier kon je de laatste locatie van je iPhone of Macbook opvragen via iCloud om hem zo terug op te sporen. Zo zijn heel wat toestellen gerecupereerd in de huiskamers van criminelen die met een iPhone aan de haal zijn gegaan.

Hoe schakel je de feature: “Stuur laatste locatie” in?

  • Open op je iPhone de “Instellingen” en ga naar “Apple ID, iCloud, iTunes & App Store”
  • Klik daar op “iCloud”
  • Klik daar op “Zoek mijn iPhone” en schakel deze functie in mocht je dit nog niet gedaan hebben
  • Zet nu de schakelaar “Stuur laatste locatie” aan zodat je iPhone automatisch zijn locatie doorstuurt wanneer de batterij bijna leeg is of iemand hem uitschakelt