Skip to main content

De zomer staat opnieuw voor de deur en dat zorgt vaak voor een stormloop naar de fitnesscentra. Maar waarom die passie voor het gamen niet combineren met #projectsummerbody? In een wielergek land zoals België waar het weer vaak echter om te huilen is en de regen vaak een excuus is om de fiets niet van stal te halen was er een alternatief nodig voor het saaie fietsen op de rollen.

Zwift is een computerspel waarbij je jouw fiets voorziet van enkele sensoren zodat snelheid (cadans) en hartslag in real-time worden gemeten en worden ingezet als variabelen in het spel. Het lijkt allemaal misschien wat futuristisch maar onderstaand filmpje zal al veel verduidelijken.

Er zijn heel wat verschillende spelmodi waaruit je kan kiezen: rij je zelf met een trainingsschema of wil je virtueel racen met andere Swift gebruikers dan behoort dit allemaal tot de mogelijkheden. Wie weet wordt jij dus wel de laatste winnaar van Parijs Roubaix!

swift spel

Heb je hiervoor nu een krachtige computer nodig? Wel nee, de minimale systeemvereisten zijn niet echt hoog en een doorsnee computer moet dit spel zeker kunnen draaien. Wat voor Zwift echt wel de grote meerwaarde is qua belevenis is het scherm! Hier komen de widescreen schermen van LG zeker voor in aanmerking en hiervan zijn er enkele te bezichtigen in onze winkels.

lg ultrawide

Zo zie je maar dat technologie je ook een handje kan helpen bij het bereiken van het gezonde, strakkere lichaam.